24 Ekim 2013 Perşembe

AKTIVITE :)

Kızım büyüyor,büyürken gelişimini destekleyen , hayal gücünü genişleten ,yaratıcılığı tamamen ona bırakıp anne olarak sadece rehber görevi gören aktiviteler gerek,tabiki gelişimine uygun, başarabileceği,başaramayacağı oyunlara girmeden keza özerkliğe karşı kuşku ve utanç duygusunun içinde bulur kendini çocuk, neyse gelişimine uygun oyun ve oyuncak seçimi çok önemli 
Şimdilerde evdeyim. Kızımla vakit geçirirken günün belli saatlerini daha çok öğretici, eğitici etkinliklerine ayırıyorum. Bunlardan birkaçını paylaşayım istedim ( bebeğim sende çocuğuna uygularsın belki kimbilir ? )
Boş bir karton kutunun üzerini yeşil karton ile kapladım (çim yaptık) çok resimlememişim nedense ama taş, yaprak ,dal,doğadan ne bulursan üzerine koyarak renklendirdim.hayvanlarına bahçe yaptık. Hemen hemen tüm hayvanları tanıyor ve seslerini çıkarttığından epeyce onlara mama verdi, su içirdi, yürüttü falan :)

Sonra bu kullanımdan yola çıkarak benimde pinterestte gördüğüm değişik kapaklı şişeleri kesip koli bantıyla üzerine yapıştırdım. Ilk önce yerinden sökmeye kalkışsada tüm şişelerin ne amaçla kullanıldığını anlattım sonra birinin kapağını kendim açtım ve ardından beklenen davranış geldi. Herbirini defalarca açıp kapadı:). Işin dezavantajı dolabı her açtığımda kapakları açmaya çalışması oldu ama olsun :)
Tüm bunlardan sonra ki onu fotoğraflamayı unutmuşum:( bu kolinin üzerindekileri söktükten sonra 3. Bir etkinlik daha yaptık. Yeşil kartonun üzerine minik minik delikler açtım bir kâseye nohut koydum. Ne yapacağını göstermeden o zaten yaptı. Herbirini farklı deliklerden içine attı. Kutunun diğer yanıda kapalı olduğundan nohutlar içeride kaldı tabi:( ters çevirip o deliklerden nohutları düşürmeye çalıştık :) inanın bu daha zevkliydi:) hadi kar yağsın mı diyerek. Yağmasını bekledik
Eğer bir oyun etkinlik kuruyorsan çocuğunu en iyi sen biliyorsun en çok neyi tekrar ettiğini gözeterek oyun daha da çeşitlendirilebilir.
Mildam yakında 18 aylık olucak . Gelişimi ile ilgili yazımı yazacağım. Be nedense kışın daha çok yazıyorum, bloğumu daha çok seviyorum :) 
Sevgiyle kalın :)