4 Nisan 2012 Çarşamba

34.HAFTADAYIZ:))

Hem sona yaklaşmanın heyecanı hemde artık gitgide artan hacmin verdiği sıkıntı:) karışık duygular haftası,geçen doktor kontrolümüz vardı 45 cm olmuş benim pıtırcığım,nasılda keyifli keyifli yatıyor,canı isterse bize dönüyor istemezse kendini göstermiyor..bizde öylece kalakalıyoruz:)
Artan hacim demişken artık ayak tabanlarım daha fazla acımaya başladı,çok ayakta kaldığım zamanlar canım yanıyor resmen hatta öyle masaj falanda yaptıramıyorum çünkü acıyor..işte dediğim gibi vücut ağır gelmeye başladı bana..soldan kasık batmaları bu haftada da devam ediyor ama geçen haftalar gibi değil,sırt ağrısı da belli noktalarda yoğunlaşıp,uzanıp dinlenince bişeyim kalmıyor..aslına bakarsan öylede şikayetçi olunacak bir durumum yok bu hafta çünkü olan herşeyi olağan kabul edip bunlarla baş etme yollarını aramaya başlıyosun bile..mesela ben artık mecbur yapmak üzere olduğum işlerden bile vazgeçmeyi öğrendim.tek bir şeye odaklanıp orada yoğunlaştığım zaman birde bakıyorum ki geniş bir dinlencenin ortasındayım..bunu daha önce de yapmalı insan kendine gerçekten kaliteli zaman ayırmalı,böyle olunca inanın daha güzel yürüyor işler ve daha çok mutlu oluyosun; herşey tabiki de güllük gülistanlık olmasa bile :)
Ve artık doktor kontrölümüzde iki hafta da bir,sonrada her altı günde bir olucak..bunlarda artık sona gelindiğinin kanıtını sanırım:) bu kez doktorumuzla doğum şeklini konuştuk o da,bende normal doğum istiyoruz ve bunun benim açımdanda şu an için bir sorun teşkil etmediğini söyledi..bakalım artık zamanı geldiğinde ne ile karşılaşacağız,umarım herşey yolunda gider ve ben doğal doğal doğururum:)
Zamanın hızlı ilerlemesi şu anda çok işime geliyor aslında,sabrım buna yetiyor şimdilik,çünkü her geçen gün adım adım yaklaşıyorum kızıma..
Tekmelerinin gücü de arttı epey bu haftalarda, ama benim kızım gece yarısından sonra başlıyor harekete ben yatınca sıkılıyor ve benimde haliyle uykularım dağılıyor çünkü tamamen ona odaklanıp onu dinliyorum..bu müthiş bişey!
sevgiyle kalın...

18 yorum:

  1. Maşallah o göbişin içindeki meleğe ve size.... Ayy ukalalık olarak almayın ama bol bol uyuyun, dinlenin, film izleyin kitap okuyun ama illa uyuyun... bu yaramazlar gece gündüz bilmiyolar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aşk olsun ne demek ..valla fırsat buldukça uyumaya çalışıyorum ama olabildiğince artık:))

      Sil
  2. Havva Hanim a katiliyorum , bol bol uyuyun gercekten gece gunduz bilmiyorlar :)Ama su bir gercek Allah oyle bir ask veriyor ki , sabrida beraber geliyor.Bu gunleri yeni gecirmis biri olarak heyecaninizi yakindan takip ediyorum artik :)saglikla insallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin bloğu ziyaret ettim az önce allah sizin bebişinizide sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.çok sağol

      Sil
  3. Hamileliğimde en sevdiğim haftalar 30'lu olanlardı :) O tekmeler, hıçkırıklar, NSTler gerçekten unutulmaz. Umarım kolaylıkla doğumu atlatıp kavuşursunuz tatlı bebeğinize :)
    Sevgiler!

    YanıtlaSil
  4. Oyy oyy bilseydim böyle uykusuz kalacağımı yataktan çıkmazdım beee :) Birde çalışıyorum yani:)) Biz bu zamana kadar uyku sorunu yaşamamıştk! Ama çıkmak için çıldıran minik dişlerimiz artık bizi hergece mutlaka 5-6-7-8 .... kez uyandırıyor :) Düngece 01,30 da uyumaya çalışan ben bu sabah 06,55 sularında pörtlettim gözlerimi.. bu arada dün gece 5 kez uyandım.. sabahın 7sinde de uçan balon sünger bob la günaydınlaştık :)
    ne yapalım sağlık olsun.. anayım ben anaaa :D
    Nalancım senin için duamıda ettim gittim.. hayırlı doğumlar. sağ salim al minik kızını kucağına..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımm çok teşekkür ettim sana,o zor günlerin geleceği aşikar ama napalım artık,sağlık olsun dediğin gibi :))

      Sil
  5. Canım ya ne güzel zamanlar bundan bir ay sonra artık daha değişecek her şey ve senin bir süre sonra içimde olmayacak duygusallaşmaların başlayacak.

    Bu tatlı zamanların kıymetini bil ve dinlen.

    Zira bunu koşturma sebebi ile 36 haftalık doğum yapan bir kişilik söylüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya evet aynen öyle senin hikayeni okumuştum cnm ama olsun sonunda sağlık olsun ne diyelim,çok sağol:))

      Sil
  6. ne güzel keşke bende oğluma hamileyken böyle bir blog kursaymışım,neyse artık bir dahakine:)
    allah kurtarsın canım,sağlıkla kavuş yavruna inşallah...

    YanıtlaSil
  7. bencede çok güzel bir hediye olucak ona,çok teşekkür edrim:))

    YanıtlaSil
  8. kendi hamileliğimi hatırladım seni okuyunca bu haftalarda bende müthiş bir kaşıntı başlamıştı, bacaklarımı kanatana kadar kaşımak istiyordum, o kadarki kaşınmaktan uyuyamıyordum :)
    Çok yaklaşmışsınız büyük buluşmaya, inşallah sorun olmaz ve normal doğum yaparsın, ben sezeryan yaptım, ama bugünki aklım olsa normal doğum için uğraşırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende tadını çıkarmaya çalışıyorum işte,güzel duyguymuş bu,umarım normal olur bakalım artık,,nasip:) çok teşekkür ettim

      Sil
  9. Son agir dönemlerin, o kadar cabuk gelip gececek ki, bebegini kucagina aldigin anda ne kadar agirdi unutacaksin bile...o yuzden her aninin tadini cikar, her sIkIntinin keyfini cikar...inanilmaz bir tecrube yasiyorsun su anda, ne yazik ki bir sureligine... bu donemleri cok ozleyeceksin...yazarken kiskanmaya basladim seni:) ben 2 kere yasadim ve cok keyif aldim. Sonrasi ayri bir keyif o baska. Bundan sonraki maceralarini yakindan takip edecegim. Sana keyifli bir kac hafta ve kolay, saglikli, basarili bir dogum diliyorum. Takibimdesin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumların için çok teşekkür edrim sevgili adaşım:) artık keyif almaya bakıyorum napalım..ama zor dönemmiş bu girdiğim dönem..inşallah sağlıkla gelen bir doğum olur..bende takipteyim:))

      Sil
  10. Nalancığım inşallah bu gece sende 100 olursun :)
    3 doğum yaşamış biri olarak en zor ve en rahat zamanların bir daha geri gelmez keyfini çıkarmaya bak
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah bakalım artık sana gelen bana bana gelen sane gelsin:) çok sağol iyi dileklerin için :) tadını çıkarmaya çalışıyorum işte..seni zaten okuyor ve takip ediyorum çok sağol:)

      Sil
  11. Maşallah Allah sağlık sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin

    YanıtlaSil