12 Nisan 2012 Perşembe

ANNE ELİ DEĞMİŞ...

Bundan tam 35-36 yıl önce annem kendisi işlemiş bunları,dikmiş..o zamanlardan biliyormuş gibi iki tane kızı olacağını böylesine sevimli kıyafetler yaratmış,bunları önce ben,benden sonra benim mavişim giymiş ve şimdi nasip olursa benim kızım giyecek..bu çok farklı bir duygu. bizim bu elbiselerimizle hiç fotoğrafımız yok ama ben bunu kızımda yapacağım inşallah..şimdi öylesine kıymetli ki bizim için bunlar..ben çocukken her yeri kurcalayıp,karıştıran bir çocuktum..mesela annem ne zaman sandık açmaya kalksa ben hemen yanında..onu diyorum nasıl oldu da bunca yıl bu kıyafetler benim gözümden kaçtı anlamadım:) annem yeni çıkardı verdi bana bunları ..bunları görünce çok duygulandım hatta zıbınlara daha çok..bunun yanında annemin bize dair sakladığı çok şey var..mesela ilk saçım ve yaptığım ilk resim:) böylee uzun uzun bacaklı çubuk gibi,kıvırcık saçlı kızlar:)

Bana da ilham tabi bunlar..şimdi burada paylaşayım istedim gün olduğunda belki burdan okur ve sende yaparsın diye..



bunları ütülerken bile çok heyecanlandım..
                                                  sevgiyle kalın...

7 yorum:

  1. anneciğinin ellerine sağlık ne kadar güzel dikmiş, birde onca sene tertemiz saklamamış, sandık lekesi deriz ya sararır lekeler oluşur, ne yapmışta böyle güzel muhafaza etmiş :)
    Heyecanını çok iyi anlıyorum, insan alıp eline tekrar tekrar bakıyor :)
    Nalancım ben senin eski headarında kullandığın fotoğrafını çok beğeniyordum, buda güzel ama onu blogunun bir yerinde mutlaka kullan, ben gördükce nedense çok mutlu oluyordum :) çok neşeli ve pozitif bir fotoğraftı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende buna şaşıyorum..maşallah hiç bozulmamışlar:) foto konusunda söylediklerini dikkate alıcam..teşekkür edrim güzel yorumların için:)

      Sil
  2. SELAMLAR. HAYIRLISAIYLA BEBEĞNİZİ KUCAĞINIZA ALIRSINIZ İNŞALLAH. İZMİRDE OTURUYORMUŞSUNUZ. CANIM İZMİRİM. ÜNİV. DÖNEMİM GEÇTİ EŞİMİN AİLESİ DE İZMİRLİ OLUNCA SIK SIK GİDERİZ BİZ. BLOGER ANNELERDEN GELİYORUM. SİZİ DE BEKLERİM...

    YanıtlaSil
  3. amin inşallah çok teşekkürler..ziyarete geleceğim:)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzeller.Ben de kızıma kendi bebeklik giysilerimden çok giydirdim,çok anlamlı birşey.Anneniz de çok duygulanacaktır bebeğinizi bu kıyafetlerle görünce,eski günlere dönüyorlar onlar da sizin bebekliğinizi yaşıyorlar tekrar.güzel günlerde giysin inşallah bebişiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bunun için inan çok heyecanlanıyorum..güzel duyguları yaşatsın allahım:)

      Sil
  5. Çok tatlılar, çok ciciler bunlar...Güle güle giysin annesi...

    YanıtlaSil