12 Aralık 2012 Çarşamba

7.AYDAYIZ:))

Yedinci ayın ikinci yarısını biraz sıkıntılı yarıladık diyebilirim şundandır ki;hem soğuk kışın bizi de vurması hemde diş çıkarma dönemine rastlaması bizi epey yordu:( gerçi bizim dişimizin çıkması azıcık huysuzlanma ve iştah azalmasıyla geldi ama yinede zor tabi,gelelim 7.ayın bizdeki gelişim özelliklerine;
*Artık kontrollü şekilde ayağa kalkıp sımsıkı tutunuyor ve kontröllü bir şekilde yere düşüyoruz,yüzüstü pozisyonundan rahatlıkla oturuyoruz.
*İlk dişin artık geldi o diş perisi bizede uğradı.gülünce öyle güzel ki :)
*Gece uykuların hala aynı 2-3 saatte bir kalkıyor,emiyor ve uyuyosun.sanırım ine alttan 2.dişin gelicek yine bazı zamanlar ağlayarak uyanıyosun.( bu pek uzun sürmüyor sadece çığlık şeklinde)
*Tüm bunlar yaşanırken öyle huzursuzluğun yok ama pek gülmüyorsun,çok nadir ben seni güldürmek için palyaço olduğum zamanlar hariç..
*Oyuncaklar hala pek ilgini çekmesede zaman zaman takılıp bi oyuncakta dakikalarca oynayabiliyosun ama çok nadirr..
*henüz öyle alkış yapmalar falan yok ama çak dediğimde elini uzatabiliyor sevdiğin bir müzik melodisinde yada tekerlemede popoyu oynatıyosun dans eder gibi:)
*Ağız çevren hala kızarık salyadan bunun için bepanthol kullanıyorum birebir etkili.Burun tıkanıklığı durumun kısmen devam etsede burun damlası hypomer kullandım( tavsiye değildir çünkü her bebeğin durumu farklı olacağından doktora danışmadan kullanmayın) benim miniğime diğer okyanus suları fayda etmediğinden kullandım.sonrasında otri bebe ile mukozaları çekme operasyonu..(bunuda asla fazlası değil tabi sonrasında orta kulak iltihabına yol açtığından sadece olan mukozayı fazla çekmeden nazikçe:)
*Mesela katı gıda konusunda hiç acele etmiyorum..el ayak karışak bi durum yok.şu anda çok emiyor ve sütüm yeterince var.sadece garantiye alma adına ne olur ne olmaz diye her yemeğin suyundan tattırıyor o evire çevire yutuyor yani artık çiğnemeyi bile biliyor.bu son çeyrekte çok şey tatdık fakat doyumluk değildi hiçbiri.
Evet geceleri çok uyanıyor çünkü acıkıyor ben daha öncede dedim belim ağrısada her defasında yatağından kaldırıp emzirmek bana haz veriyor.
*Gün içinde mama sandalyesinde oturuken ben mutfakta yemek yapıyorum eğer oyuncaklardan sıkılmışsa kalın olan galetalardan veriyorum,bazen biber,bazen elma onu kemirmeye çalışırken hem mutlu oluyor hemde sorunsuz geçiyor mutfak faslımız:)
*Bu arada ben mama sandalyesini 6 aylıkken aldım.bende IKEA mama sandalyesi kullanıyorum oldukça rahat ve pratik..zaten en konforlusunu bile alsam üzerinde kaldığı süre aynı:) bizzat denedim..çünkü benim gittiğim hemen hemen her evde var konforluları:)
Bunun için ben çok memnun kaldım sadece bir yanı kötü oluyor tabi sandalyeden çıkarırken biraz zorlanıyorum o bacak giren kısmı azıcık dar geliyor o da arkasındaki minderden dolayı alanı daraltıyor çünkü:)
   İlerleyen haftalarda yine yazıcam tabi şimdilik bu kadar bu an itibariyle 8. aya adım attık bakalım artık..Günler çok eğlenceli geçiyor evet en çok ta sabah yeni uyanmış hallerini seviyorum teyzende çok seviyor bu halini yazıyım dedim:))

   sevgiyle kalın....

19 yorum:

  1. o halde hayırlı olsun yeni ayınız :)

    çoook çabuk büyüyorlar

    YanıtlaSil
  2. Maşallah minik hanıma:)Nice nice ay dönümlerin olsun sağlıkla tatlı şey, sabah yeni uyanmışken biraz mıncıklasam seni nasıl olur:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin arkadasim keske buralarda olsanda minciklasan:)

      Sil
  3. oy boncuşum yine çok güzelsin sen ya.. dişinde hoşgelmiş, sefa getirmiş.. bundan sonraki de seni hiç üzmeden gelsin inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet senin boncugun diside ciktii,aminn sevgi sagol:)

      Sil
  4. maşallah kuzuya.. düşünüyorum da blog kızımı beklerken açılıyo ve kuzu 7 aylık oluyor bile.. vakit ne çabuk geçiyor dimi... inşallah tüm dişler sorunsuz, ağrısız, sızısız çıkar... böyle ay ay yazınca da ilerde çok güzel hatıralar kalıyor... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen oyle kocaman oldu bile,bazen degistirsem mi diyorum ama onu beklerken hersey cok gueldi;yazmaya devam guzel anilar biriktirelim insallah.sevgiler bizden

      Sil
  5. Ya patatesim bayıldım bu halineeee:)çok güzelsin kuzum canım benim...cici annen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. patatesin senin iste napalim;uyanmista ciciannesini beklerr..

      Sil
  6. Ya yerim ben tombul yanaklari , canim masallah gelisimine mukemmel ilerliyor Milda , 41 kere masallah.Umarim hastaligi bir daha tekrarlanmaz ,her gecen gun ayri guzellesiyor Milda , Allah nesesini hic bozmasin ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin sibelcim evet cok sukur ki hersey yolunda;allahimiza binlerce sukurler olsun onlar bizim evlatlarimiz,cok sagoll cok optukk

      Sil

  7. Çocuklarımız için şarkı ve parmak oyunlarını videoya çekip yayınlamaya başladım.

    http://gulcinogretmenim.blogspot.com/

    Beklerim,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gelicem tabiki sizde bizi takipleyin ki tanisalim:)

      Sil
  8. Selam Nalan, kızın ne kadar büyümüş nasıl tatlı maşallah ! Naçizane birkaç öernim var, belki işine yarar :Dişlerini rahtlatmak için, buzdolabından çıkardığın havucun kabuklarını kazıyıp eline verebilirsin, hem tadını sevedektir hem de dişlerini kaşıyacaktır. Gece çığlıkları da diştendir merak etme, aynısını köpek dişleri çıkarken kızımda yaşadım. Emrizmeye de devam etmelisin, 19 ay emzirdim, asla pişman değilim, anne için yorucu kabul ediyorum ama bebek için çok faydalı. anne sütü onu hastalıklardan koruyor, hasta olsa bile hafif atlatıyor. kolaylıklar dilerim,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam canim ne guzel yazmissin hic usenmeden ilgin icin ayrica tesekkur ederim sana.en buyuk hazzim emzirmek tabiki..emzirirken o da bende cok mutluyuz,bu arada milda su anda havuc kemiriyor o minicik disiyle:) selamlar ve sevgiler bizdenn:)

      Sil
  9. dimi ama sabahları daha bir mis kokuyorlar mahmur mahmur bakışlar birde sımsıcak sarılmaları da olacak sen ozaman gör bakalım dahada şeker oluyorlar... seni mimledim canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AHH NAPARIM O ZAMAN BILMEM ARTIK:) bu arada cok tesekkur edrim mimlendim demek,hemen cevap verecegim buna..cok optukk

      Sil
  10. benim sıpam 1 yaşında alt iki dişi ve üst 2 dişi aynı anda çıkıyor, ikisi tamamen göründü diğer ikisi çıkmak üzere. Neyse ki çok bi huysuzluk yapmıyor. biraz ishal oldu o kadar:=)))ay gülücem, tarzmanyada eleştirdiğim kadınlar gibi oldum, insan kınadığını yaşamadan ölür müymüş hiç:DDD

    YanıtlaSil