5 Aralık 2012 Çarşamba

KIŞ BİZE DE UĞRADI :)

Geçenlerde fena hasta olduk,o sebeble uğarayamadım ;değil bloğuma bilgisayarı bile açamadım..öyle fena dediysem burun tıkanıklığı ve hala devam eden akıntı..ne okyanus suları verdim yinede açılmadı..en sonunda bi arkadaşım başka bir damla önerdi şimdi onu kullanıyorum o burnunu akıttıkça biz burnunu temizliyoruz,bu birazda olsun işe yaradı..umarım geniz eti problemiyle karşı karşıya kalmam ki çoğu bebekte maalesef çıkıyor bakalım takipteyiz..milda kuşum 6.5 aylık oldu bile..vee artık alttan bir dişini gördük,diğeri de geliyor..öyle sevimli gözüküyor ki her defasında görebilmek için neler yapıyorum ama maalesef göstermiyor açmıyor ağzını:)
 Tüm bu diş çıkarma esnasında kötü bir öykümüz yok biraz mızmızlık diyelim o kadar;
*Artan salyaları yüzünden ağız çevresi kıpkırmızı,hafif kabuk tutmuş gibi temreler oldu
*Herşeyi ağzına götürüp dişini kaşıyor
*Arada mızmızlanıp ağlıyor,özellikle geceleri oluyor nedense
*Elleri sürekli kulaklarında,kulağıyla oynuyor,uyurkende yapıyor bunu
Tüm bunlar olurken geçirdiğimiz her iki durum karşısında burun tıkanıklığı ve diş çıkarma sırasında hiç ateşlenmedik,ishal olmadı ve iştahı kesilmedi..aksine biz yemek yerken ağzımıza götürdüğümüz herşeyi takip ediyor ve istediğini de açıkça belli ediyor,ona tattırınca resmen gülüyor bize..evet denedik gördük..zaten bebeğin artık katı gıdalara başlama zamanı geldiğini buradan bile anlayabiliyorsunuz..ben hala tam olarak geçmesemde dağınık olarak herşeyden tattırıyorum dikkat ettiğim tek şey ki bunu gerçekten önemsiyorum..verdiğim bi besini diğeriyle karıştırmıyorum hem tat duyusu için hemde allerjık reaksiyon için..şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım ama bilmediğimden ben mandalina vermiştim ve bu milda da pişik yaptı..tabi ben sonradan öğrendim ki asitli olduğundan bebeklere önerilmezmiş,ancak bir yaşından sonra veya hafif sulandırılarak verilecekmiş..diğer meyvelerde sorun olmadı.Henüz dediğim gibi katı gıdalarda doyum noktasında değiliz zaten hala anne sütü alıyor ve yeterince var. şimdilik emiyor geceleri hala sık sık uyansakta kıyafetlerimin yakaları sünmüş de olsa bu durumdan bende o da çok keyif alıyoruz..evet bazen geceleri yetmediğini düşünüyorum sık kalktığı için ama yinede ne verebilirim aşamasında tereddüt yaşadım muhallebi verdim bazı geceler yatmadan önce saat 20:00 gibi,işe yarıyor biraz daha fazla uyuyor tabi ilk uykusu olunca..ama muhallebinin o saatte gereksiz olduğunu düşününce vazgeçtim,şimdi daha erken saatlerde bazen veriyorum çünkü çok hoşuna gidiyor ..verirken ölçüm yine kahve fincanı kadar doyumluk değil:)
Bu beslenme işi gerçekten zor iş daha doğrusu düzen,disiplin işi bana göre..bir ölçüde alışkanlıklar kazandırmak; neyi nasıl vereceğin,ne vermeyeceğin..ileriki yaşamına öncülük etmek, yemek yemeyi öğretmek, temel oluşturmak..elbet öğrenir gider diyoruz ama sağlıklısını öğrenmesinde fayda var..ben 8.aya doğru tamamen geçmeyi düşünüyorum..yoğurt,balık vs..zaten daha uzunca yazarım yaptıklarımı daha sonra:)
 Şimdilik milda kuşumun her ne kadar ağrıları olsada herkese gülümsemeyi ihmal etmiyor yani keyfi oldukça yerinde hatta gözlerini kısa kısa gülüyor:) tabiki her bebek gibi onunla konuşulmasını ve oyun oynanmasını çok istiyor çünkü mutluluğu dahada artıyor böyle olunca..
                                      sevgiyle kalın...

16 yorum:

  1. allah gülen yüzünü soldurmasın onların dünya üzerindeki melekler çocuklar geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür edrim iyi dileklerine aminn inşallah:))

      Sil
  2. hayırlı olsun minik dişiniz ve de çookgecmiş olsunn.
    kuş Milda'yaa :)

    YanıtlaSil
  3. aaa tam yemelik olmuş bu cadı ya.. maşallah..
    kulak tutma alışkanlığımız bizimde hala devam ediyor.. uyurken bir eli hep kulağında..
    6.ayını geçtiğine göre ek gıdalara başlayabilirsin aslında öğün olarak.. anne sütü ne kadar fazla olursa olsun vucudunun tam olarak ihtiyaçlarını karşılayamayabilir.. doktorun daha iyi bilir tabi.. biz 6 aylık olunca yoğurt, sebze ve meyve sularına öğün olarak başlamıştık..
    o boncuk gözlere benim için bir öpücük lütfen..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet başlıcam artık yavaş yavaş zaten dedim ya kendiside çok istiyor bir görsen suratını,senin için öpücem ..:))

      Sil
  4. oyy masallah sana 41 kere...nalancım 8 aydan sonra yemeklerde daha rahat olacaksın ama yogurduna meyve sularını ekleyerek verebılırsın. gece yatmada once muhallebı guzel taktık yerıne kendı yaptıgın bıskuvılı meyvelı yogurt da verebılırısn. tok bebek daha kesıntısız uyur...ama anne sutu her derde deva sonucta

    cok operı oper koklarım kuzuyu, selamlar


    bu arada tam sana gore, beklerım
    http://mugeninlistesi.blogspot.com/2012/11/annelere-faydal-bir-kitap-armagan.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımm mügecim çok teşekkür edrim fikirlerin çok önemli benim için:) çekilişede hemen dönücem ben kaçırmışım teşekkürler..

      Sil
  5. Canim cok gecmis olsun.Ayni kis bizim evede ugradi.Umarim en kisa zamanda iyi olur Milda :( Tikanik olmamasi lazimmis burunlarin yoksa Allah muhafaza ortakulak iltihabi olabiliyormus .

    Fotografina bayildim , yemek , isirmak istedim .Umarim diger dislerie sorunsuz cikar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim sibel:) yarın kbb ye gidicez bakalım,senin için ısırdım mildayı..öptükk çok

      Sil
  6. canım öncelikle geçmiş olsun kış bizim evede uğradı atahan ben babamız sümüklü sümüklü dolaştık.. Tavsiye ederim otribebe nin hortum aracılığyla ağızla çekilen burun açıcı aleti var bize 4 aylıkken dr umuz önermişti önce okyanus suyuyula bolca buruna döküp sonra bu aletle çekiyoruz süper...Hala kullanıyorum... Buhar makinan varsa günde sadece sabah akşam 20 dk dan fazla çalıştırma yoksa burun daha da çok akıyor...birde evi odasını bol bol havalandır virüs evden çıksın biran önce...aklında bulunsun öksürük olursa da gece yatarken ayaklarına bolca viks sürüp çorap giydir... Ek gıdalarda sakın acele etme.. Kendine de stres yapma önceleri yemedikleri şeyleri aylar sonra daha severek de yiyebiliyorlar... Bu modeller çok değişken :) fıstığımı öp kokla benim için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür edrim..sizede çok geçmiş olsun..evet otriyi almıştık bizde onunla çekiyorum ama okyanus suyu işe yaramadı sanki bizde;sonra farklı bir markayla damla aldık şimdi onu kullanıyorum,daha iyi geldi sanki kendiliğinden salıyo mukozayı:) ama çekerken çok ağlıyo milda,buhar makinası almadık ama ahavalandırma yoluyla idare ediyorum şimdilik..inanmayacaksın dün akşam arkadaşımda söyledi aynı fikri viks sürdüm ayaklara bakalım etki edicekmi..gerçekten öyle katı gıdalar konusunda haklısın endişelenmeden acele etmeye gerek yok diye düşünüyorum bende,nasılsa yiyecekler:)) senin önerilerin tavsiyelerin çok önemli benim için,bööylesine ilgili olduğun içinde çok teşekkür edrim ayrıca ,hamileliğimdede güzel şeyler yazardın ve hep aklımdasın..çok öptük mildayla..senin için kokladım onu miss gibi:) sevgilerr

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun, geçsin bir daha da gelmesin:)Dişiniz de hayırlı olsun ağrısız sızısız sağlıkla çıksın hepsi:)Fotoğrafını gördükçe mıncıklayasım geliyor ama ya:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminn,gelmese bari diycem ama burun hala tıkalı emerken nefes alamıyor ,kbb ye gidicez yarın bakalım artık,senin içinde mıncıklarım ben kızımı:) teşekkür edriz çok öptükk

      Sil
  8. Yaa bu İzmir'in kızları hep güzel biliyoruz da, bu bebekler bu kadar tatlı olmak zorunda mı?
    O gözlere, o tipe,
    ismine bayıldım.
    Maşallah çok çok güzel bir bebek.
    Geçmiş olsun bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çokk teşekkür edriz o zaman mildayla:) izmirin toprağından sanırım:)) sevgiler bizden

      Sil