2 Haziran 2013 Pazar

1 YAŞ DOĞUM GÜNÜNDEN..

Benim elmali kurabiyem artik 1 yasinda bundan boyle ay donumu yazilarim sona ermis bulunmakta gecen zaman icinde elbet hep yeniliklerle dolu günler yasayacagiz.,agzimiz acik gececek her davranisina sasirip kalacagiz belkide..iste o anlari hep not dusecegim yine buraya.paylasmak guzeldir diyerek...
kızıma doğum günü hazırlıkları içindeyken malüm araştırmalari yaptim heyecanla, ve bu süreçte rastladığım birçok site oldu ama bilen bilir ben sıkı bir pinterestçiyimdir..çünkü herşey açık ve net orada..bizdeki gibi kimse saklamıyor nerden alınır? nerden yapılır?.nasıl olmuş ?herşey adım adım görsellerle sunulmuş..en güzel fikirleri bir anda denerken buluyorum kendimi,belkide kayboluşum bundandır..
Bende fikir vermek adına paylaşmak istedim
Öncelikle doğum gününün nerede yapılacağına karar vermek,eğer bebeğiniz sakin bir bebek uyku saatleri düzenli ise dışarıyı tercih edebilirsiniz.aksi bir durumsa en güzel seçenek ev kalıyor:)en iyi anneler bilir bebeğini..sonrasında kimlerin geleceği..ben dışarıda olmasını seçtiğimden evli mutlu çocuklu arkadaşlarımla keyifli bir organizasyon yapmaya karar verdim..
sonrasında hatıra kalmasını istediğiniz hediyeye karar vermek ki benim  böyle bir kaygım olmadı canım dostum bahar (kızımın halası) ona resimli magnet ve anahtarlıklar yaptırmış ama el emeği anahtarlıkları da muhteşem olmuştu.geriye paketlemek kaldı onu da teee amerikalardan teyzesi yetişti imdadımıza çok hoş bir paketle kurdela'ladık :) ayrıca kızımın ciciannesi münevver de misafirlerimiz için şişe de kolonya düşünüp yaptırmış öyle zevkli ki,benim zaten birşey yapmama gerek kalmadı benim adıma herşeyi düşünmüşler di bile hatta halası kızıma tütüsüz olmaz her bebek giyer de sonra benım niye yok demesin diye tütü eteğini bile yaptı:)
doğum günümüz kahvaltı organizasyonu şeklinde olduğundan evde çok şey hazırlamadık halası ve ciciannesi nefis kakaolu tatlılar yaptılar,en azından kahvaltı sonrası tatlı iyi gelir diye,bende ilk kez denediğim 1 yaş kurabiyeleri ve anneler gününe denk geldiğinden annelere özel kurabiyeler yaptım.ilk deneme ama bence iyi iş çıkardım:) birde ikramda top kek yaptım,süslü püslü hazırladım..el emeğim olsun istedim.
Gelelim tüm bunlarda kullandığım etiket ve banner kısmına onlarıda http://catchmyparty.com/ adresinden buldum.burda da kardeşim yardımcı oldu tabiki:) önce free printables kısmına gelip istediğin konsepti seçiyorsun sonra onu bilgisayarına indirip çıktı almak için matbaya gidiyorsun.ben izmirde CAN FOTOKOPİ den yaptırdım hepsini.dilediğin hayal ettiğin herşeyi yaptırabiliyosun orda sticker,kartvizit üstelik öyle çok maliyetli falanda değil.hatta pinterestten indirdiğim soft renklerde kap' ların (kağıt) çıktısını aldım öyle güzeller ki onları kavanoz kaplamaktan tutun da kutu kaplamaya kadar birçok işim var:)
 çok uzatmayayım el emeği olan herşeyi tabiki fotoğrafladım bol bol ama  kurabiyelerimi çatlamış kısmından fotoğraflamışım ne yazık ki sanmayın yani hepsi öyle değil:) her detayı çektim size yardımcı olur belki..çünkü ilk 1 yaş doğum gününe çok özeniyorsun,güzel bir kutlama olması için elinden geleni yapıyosun bu yuzden herşey mukemmel olmalı..
(bu arada ulkemde yasanan bu sevimsiz durumlar nedeniyle yazimi onceden yazmis olmama ragmen paylasamamistim,direndim evet.bir an once hak yerini bulsun diyerek guzel olan olaylari yazmak istiyorum.ve minik yavrularimiza iyi bir gelecek diliyorum.bunu cok istiyorum.)

anahtarlık ve magnetler

teşekkür yazılı stıcker,ve çubuklar için hazırlanan kağıtlar
banner ve cake pop çubukları

kurabiyelerim ve yapım aşaması


alttaki poşetlerde çocukların seveceği türden şekerlemeler var:)

özenle tasarlanmış kolonya şişelerim:)

hem bize hem mildaya özel pasta..pasta diyari na çok teşekkür ediyoruz

Benim kızım afiyetle özgürce yedi pastasını:)sevgili emineye çok teşekkür ederiz

halasının tütüsüü:)mildayaa

:)




7 yorum:

  1. Herşey çok güzel olmuşş, özenle hazırlanan detaylar, heyecanlar.. bunları yaşama sırası bize geldi, az kaldı doğumgünümüze, biz de kahvaltı organize etmeyi düşünüyoruz dışarda. Nice mutlu, rengarenk, yeniliklerle dolu yılları olsun Milda'cığın güzel ailesi ve tüm sevdikleriyle.

    YanıtlaSil
  2. Süppersiniz. Ailecek hem de :))

    YanıtlaSil
  3. Maşallah, allah mutluluğunuzu daim etsin... Minik Mildaya da sağlıklı başarılı ve uzun bir ömür versin tüm sevenleri hep yanında olsun :) maceralarınız artarak devam edecek canım, güzel haberlerinizi bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  4. nice mutlu yıllara inşallah. çok tatlı kızınız maşallah. yıllar su gibi akıp geçiyor. bu günleri, yüzünü, kokusunu iyice aklınızda tutun, yaşayın. çok özlüyor insan sonrasında. gerçi her yaşları güzel ve unutulmaz ama ilk bi kaç yıl daha özel bence. blogunuzu izlemeye aldım. sewgiler..

    YanıtlaSil
  5. canım nasıl kaçırdım...
    harika yapmışsınız herşeyi
    tebrik ederim geç de olsa güzel kızımı ve tüm aileyi

    tertemiz insanlarla karşılaşsın,sağlıklı,mutlu,başarılı olsun inşallah ömrü boyunca

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,

    Yeni katıldığım için, kutlamakta geç kaldım, nice sağlık yaşlar dilerim. Ben kolonya şişelerini nereden ve kaça temin ettiğinizi öğrenmek istemiştim.

    Bilgi verirseniz sevinirim.
    İyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  7. Tekrar Merhaba,

    Doğum günündeki kolonya şişelerini öğrenmek istemiştim, nereden ve kaça aldınız.

    Bilgi verirseniz sevinirim.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil