8 Mayıs 2012 Salı

39.HAFTADAYIZ :))

Yepyeni bir haftaya girdik yine; hatta tam ortasındayım 39+4 olduk bile..hep derlerdi son haftalar geçmek bilmez,çok zor geçer diye.sanırım benim için; normal doğum düşünüpte suyun,sancının gelmesini beklediğimden,her an herşey olabilir düşüncesinden geçmiyor bize zaman..yoksa şu ana dek son haftalarda olmama rağmen ne yatış şeklimden dolayı bir rahatsızlık var,ne de günlük yaşantımı zorlaştıran sebebler..sık sık tuvalete kalkmam dışında çok şükür ki herşey yolunda :) Tabi şu durumda var,çok arkadaşımın 37-38.haftalarda doğum yapmış olması,kız bebeklerin erkek bebeklere oranla daha erken geliyor söylentisi..tüm bunları düşününce seninde beklenti içine girmen çok doğal oluyor tabi..istisnalarda yok değil hani..neyse biz rahatız şimdilik ama doktorumun dediğine göre de her an herşey olabilir,hazırlıklı olmakta fayda var..ee napalım biz hazır ve nazır beklemedeyiz..Daha önece yazmıştım çatı muayenesi olacağımı, şimdi o konuda yazayım..çok şükür ki sıkıntısız atlattım o günü..sevgili blogger arkadaşım mügenin dediği gibi saniyelik bişey işte..hep o cümleyi düşündüm o an..ve geldi geçti ..öyle gözünde büyütecek bir olay hiç değilmiş..doktorum normal doğum için çatımın müsait olduğunu ve gününe kadar bekleyebileceğimizi söyledi,fakat benim pıtırcığım hala doğum kanalına girmemiş bile..neyse biz bekleyeceğiz tabi ki son ana kadar,o gelmek istediği zaman gelsin diye..şu ana kadar duruş pozisyonunda bir terslik yok,fakat öyle illa ki normal doğum olsun diye de tutturduğum falan yok..son ana kadar ne değişir ,değişmez bilinmez..bu nedenle nasıl olması gerekiyorsa öyle olsun herşey..
 Gelelim bu haftaya bu haftada doktor kontrolümüz vardı ..4.kez nts'ye girmiş oldum..seni tekrar görebilme şerefine nail olduk babanla tabi yine hep olduğu gibi heyecanlanarak..ellerinle ağzını kapamış,gözler kapalı bir poz verdin bize..yine defterimin en güzel yerinde duruyor fotoğrafın..belki ultrasonda seni son görüşümüz olur dedik,,artık gerçekten kucağımıza alırız diye yorum yaptık babanla..belki kimbilir?
 Bu hafta itibariyla 3.100 gr ,52 cm olmuşsun:) kilon normal ama boyun sanki azıcık uzun gibi:) tabi bunun üstüne ne yorumlar yaptık bir bilsen..biliceksin tabi..hepsi kayıt altında bunların..baban hep kameraya aldı bizi her doktor randevumuz neredeyse kameralı geçti bizim..
 Şimdi geriye sayım başladı artık diyebiliriz,öyle heyecanlanmıyor da değilim hani..öyle bir merak var ki sana karşı..yaşanılan şey her ne olursa olsun seni biz istedik,bizimle ol istedik..sana sormadık bu kararı alırken belki ama umarım dünyaya geldiğinde güzel duygular beslersin,hayat seni hep güzel şeylerle karşılaştırır,aksi durumlarla karşılaşsan bile mücadele edip,başedebilmeyi bilirsin..sağlıkla gel bebeğim biz bunu istiyoruz..

karnı burnunda ben

Bundan sonra 40.hafta'ya giricem..bilmem belki yeni haftamı paylaşabilirmiyim,belkide bir doğum hikayesi yazarım..orası hiç belli olmaz artık ama ben bugünlerde bunları yaşıyorum..yeni bir postta görüşmek dileğiyle ...
     sevgiyle kalın..

20 yorum:

  1. Ben 40+4 te sancilanmaya basladim.Bence kiz-erkek farketmiyor bir zamanlama konulmasi cok sacma.Komsum 42. haftada bir kiz bebegi dunyaya getirdi.Oyle bir anda geliyor gercekten.Butun gun en ufak bir belirti yoktu gece birden belim agrimaya basladi sonra nisan geldi sabahinda da basladim sancilanmaya.Ama su gercegi yuzlerce blog sayfasinda gordum , son zamanlarda fazlasiyla enerji dolu oluyorsun.Ben de fazlasiyla enerjiktim ve istahim hic yoktu:)Umarim en kisa zamanda tek avazda kavusursunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aslında öyle ama yine de beklentiye giriyosun işte:) biliyorum senin hikayelerini ben baştan sona okudum hele ki o son anların hastahanelere gidip gelmeler,neyseki kavuştun barışına:)) bana da nasip olur inşallah:)

      Sil
    2. olacak insallah butun kalbimle dua ediyorum.Okuyan herkes ediyordur eminim.Sadece kalbini ferah tut.sen de acilma falan yok mu henuz hic bahsetmemissin.Doktora gitmiyor musun ? ya da muayene olayi Turkiye de farklimi burda son 1 ay her hafta acilma var mi diye kontrol etmislerdi.

      Sil
  2. Benim sezaryanla doğum olduğu için hiç sancı çekmeden elimi kolumu sallaya sallaya gittim. :) Umarım rahat bir doğum olur. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür edrim amin inşallah..bakalım görücez artık:)

      Sil
  3. Yazılarını okudukça benıde heyecan sarıyor.Kız kardeşimde hamile oldugu ıcın ıkı kere heyecan yapıyorum.Aslında senın yazıların benım için önizlenim oluyor.Bebişi ekranda her görüş ayrı bir heyecan,her geçen gün bebiş nasıl diye düşünmek.İnşallah hayırlı bır doğumla bebişini kucagaına alacaksın.Bütün hamilelere hayırlı doğumlar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım kardeşinde sağlıkla doğum yapsın inşallah..her görüş gerçekten ayrı bir merak ayrı bir heyecan..allahım herkese tattırsın bu duyguyu..çok sağol güzel dileklerin için:)

      Sil
  4. o günlerin heyecanını hatırlattı yazın bana.
    hayırlısı olsun,normal doğum ya da sezeryan hangisi hayırlısıysa o olsun hem pıtırcığın hem senin için,sen doğum nasıl olacak hiç düşünme bu hamilelikteki son günlerin tadını çıkar,nasılsa birşekilde çıkacak derdim ben kendime doğumu düşünmeye başlayınca.
    Ayrıca boyu uzun gerçekten,maşallah annesine de kızına da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi ama nasıl heyecan,işte beklemekte ayrı bir heyecan oluyor ama düşünmeden edemiyosun..dediğin gibi yatabildiğim kadar yatıyor ve kendime bolca vakit ayırıyorum ya şimdilik..bizim kız gelince orası ne olur bilmem artık..çok sağol:))

      Sil
  5. ayy çok heyecanlı.. allahım sana hayırlı bir doğum kısmet etsin inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminn inşallah..gerçekten çok heyecanlı..sende anlarsın beni..sevgiler

      Sil
  6. Hayırlı doğumlar.. eğer buraya yazma konusunda arayı açarsan bilicez ki Milda geldi.. ne yalan söyliyiim.. ben bundan sonra ki yazının doğum yazısı olmasını istedim :) Sağlıkla gelsin kuzucuğunnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım hemşehrim benim:)dediğin gibi olur belk ama ondan önce belki yazarı bişeyler baktım gelen yok:) ama inşallah gidiyorum diye bir allahısmarladık postu yazarım size:) bakalım artık..çok sağol

      Sil
  7. vay çok heyecanlı.bişiycik kalmamış.gerçi ben 40+5 de doğurabilmiştim.4 kilo olana kadar beklemişti sıpa:)) heyecanla beklemedeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım benimde öyle olucak ama ne heyecan var anlatamamm:)

      Sil
  8. Ne heyecanlı zamanlar :)) Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin inşallah..biz hazır nazır heyecanla bekliyoruz:) çok teşekkürler

      Sil
  9. ohh ohhh maşallah nalan senin prenses boylu postlu bir kız olarak gelicek demek ki :))) şimdiden 52 cm demek ne demek :) beyza 51 cm doğmuştu.
    Kiloda çok iyi ben doğumdan bir hafta önce doktor kontrolümde 2.5 kilo olduğunu öğrenmiştim beyzanın ama 3.720 olarak doğdu. Yani sende 4.5 kilonun altında bekleme :)) amannn yakın olsada sevsem öpsem azıcık tombiş bir kız geliyor yani :)) ne güzel minicik bebeğe bakmak çok zor, bir yerine bir şey olur diye korkuyor insan :) azıcık ele avuca gelir. ayyy bana ne oluyorsa çok heyecanlandım :))
    Ama bizde cici anneleri sayılırız dimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cici annesi:) çok az kaldı ama bende kendimi dinlemekten helak oldum..yarın dr randevusu var bakalım ne olucek..beyza da maşallah iyi doğmuş..valla eğer yanlış değilse 52 cm dedi doktorumuz..gelince görücez artık boyunu posunu..zaten babasıyla bana bakılırsa bizim kızın boyu normal..babasından ötürü:)) canım benim heyecan olmaz mı,her anımızı paylaşıyoruz burda birlikte..çok öptüm senii

      Sil
  10. Bebeğine ve sana bol şans diliyor doğum hikayeni merakla bekliyorum.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil