11 Şubat 2013 Pazartesi

9.AYDAYIZ :))

Dokuz önemli:) dokuz aylık mısın? dokuz doğurdum? dokuz köyden kovarlar gibi...:)
Bizimde bu ay itibariyle çok önemli gelişmelerimiz var milda 9 aylık:) yetmez mi? önce şükrediyorum sonra yazıyorum:
*sağlık ocağına gittik dokuz aylık gelişimi ve demir için,şükür herşey yolunda kan alındı,eksiklik yok şu an için boy 74 cm kilo 9.600 tam olarak.
*tam 6 tane dişimiz çıktı,kocaman kocaman hemde ,bunun için dua etmiştim dişleri bana benzesin diye,bilmem şimdiden belli olur mu ama iri yapısı var sanki:)) zaten kan grubu da benden:)
*net olarak anne dışında herşeyi söylüyor,herşey derken gelişimine uygun olanları daa da da-baba-dede-ıhh-veehh gibi daha aklıma gelmeyen morfemler:)
*koltukları sıralayarak yürüme
*yukarılarda ilgisini çeken her ne ise bir gayretle uzanıp almaya çalışmak
*yine müzik seslerine duyarlı ve ilgili
*ona marakas aldım biri bende diğeri onda ben ne yapıyorsam aynısını yapıyor.yere plastik kapları koyuyoruz ben ritim tutuyorum o da yapmaya çalışıyor(kısa bir süre oluyor)
*çokk gıdıklanıyor ayaktan,gıdıktan,göbüşten:) hal böyle olunca güldürmesi hiç zor olmuyor,sabahları hep neşeli ama genel yapısı ciddi olucak gibi öyle hemen insanlara gülmüyor önce tek tek yüzlere bakıp sonra gülüyor,o da isterse tabi
*fakat neresi olursa olsun gördüğü bebek yada çocuk hemen basıyor çığlığı ,çığlık çığlıya sanırım anlaşma şekli böyle bunu nöroloğumuzla konuşucaz bu hafta sebebini yazarım bir ara :)
*uyku düzenimiz hala aynı geceleri 9:30 yada 10:00 oluyor uyuması 3 saatte bir uyanıp emiyor ve tekrar uyuyor:) sabah 8:30 da ayaktayız uzun zamandaır bu böyle..
*Gündüzleri 2 kez uyuyor öğlen ve akşam üzeri toplam 2 saat oluyor bazen 3 saat:)
*Genel itibariyle sakin bir yapısı var kızımın..bazen huysuzlanıyor elbette mesela bugün hep paçamdaydı,kucak istedi,aslında genelde sevmez kucağı:) çok değişiyorlar
*Bu arada ayakta 5 sn kadar duruyor..ama en önemlisi merdiven çıkıyor,dün annemlerde bildiğin merdiven çıktı resmen bacaklarını kaldırıyor hedefe odaklanmış gidiyor..
*geceleri yatmadan önce sakin oluyor çok oyuncaklarıyla dakikalarca vakit geçirebiliyor.işi pek oynamak olmasada parçaları birbirine vurup alkışlar yapıyor.
*Dışarı giderken yada birisini geçirirken bay bay yapıyor ve bunu çok düzgün yapıyor,bazı nesneleri ona öğrettim mesela lamba nerde diyorum kafasını kaldırıp oraya bakıyor:)
 *Kitap,dergi veriyorum baksın diye evet inceliyor resmen çeviriyor ama ağzına götürüp yemekten de kendini alamıyor
*İpleri çok seviyor nerde görse elinde sımsıkı tutmuş ve almam çok güç oluyor elinden
Neyse en belirgin olanlar bunlar çok şey yaşıyoruz tabi ve dolu geçiyor zaman hergün yeni birşey yazmak yetmiyor bile..aklıma geldikçe yazarım.
 Ama altını alırken zorlandığım kadar hiçbir şeyde zorlanmıyorum bu çok güç oluyor çogu zaman destekle yapıyorum bunu..zaten kandırmak artık ne mümkün!
Ben seni koklaya koklaya büyütüyorum başıma gelen en güzel şey MİLDA..seni çok seviyorum anneciğim ve gün geçtikçe birbirimizi tanıdıkça daha çok seveceğim..
                     sevgiyle kalın..
Bu arada dokuz ayın şerefine bol fotoğraflı bir post olsun!
 

15 yorum:

  1. o kadar guzel anlatiyorsun ki ablacim, gozlerim doldu bi ic gecirdim resmen cok ozledim Mildayi :) anlatimini cok seviyorum zevkle okuyorum her yazidigini! 9 aylik oldu benim cirkinim buyuyor artik.. herseyin farkina varir oldu :) bu arada o muthis dans edisinden bahsetmemissin.. benim favorim cunku tek el havada ordan oraya sallamasi.. :) opuyorum sizi saglikli sevgiyle kalin gorusuruz :)

    YanıtlaSil
  2. Maşallah Kuzuya.. neler neler yapıyormuşsunuz siz öyle.. Aferim Milda'ya.. Bir de nasıl yani sizin küpeniz de var.. Ah bizim babamız cesaret edemiyor.. Aysu'nun da 13 aylıkken babadan gizli deldirmiştim kulaklarını, heralde Aslı'nın da öyle olacak... tekraradan kocaman bir MAŞALLAH...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bize de zor oldu ama destekli oldu biraz allhtan çok kötü olmadık,çok çok teşekkür edrim..çok öptük sizi kocamann

      Sil
  3. maşallah sana Mildaaaaa

    Yani biz 9 ay önce mı okuduk senin hoşgeldin yazını
    zaman cidden çok hızlı geçiyor :(
    Sağlıkla büyü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kızımın emre teyzesi,sen ilk teyzelerindensin unutma bunu:)

      Sil
  4. Ayy çok duygulandım, bizim kız da 9 aylık oldu ya, bebek yazılarına dayanamıyorum:) Hem de akıcı yazmışsınız ya hemen okuyuverdim. Diş sayısı, ayakta durma ve sıralama haricinde her şey neredeyse aynı:) Bu kadar mı benzer gelişimleri:) Allah onlara sağlıklı, mutlu, uzun ömürler versin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben onları yerim,bende öyle okuyunca çok heyecanlanıyorum,bayılıyorum onlara ..sağlıkla büyüsünler:))

      Sil
  5. 41 kere masallah sana cok tatlisin balsin kaymaksin masallah sana

    YanıtlaSil
  6. maşallah güzellik büyü bakalım
    su gibi akıyor zaman,sağlıklı,nice aylara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynenn bizi bunu hiç anlamayacağız,geçip gidcek..seni çokk öptükk

      Sil
  7. bıraktığın yorum için teşekkür ederim Nalan'cığım.iyiyiz çok şükür bir aksilik yok.yazmak gelmedi yine bu ara içimden sadece.dönerim yine bir ara bloğa.öperim ikinizi de,güzel kızını da kokla benim için şöyle boynundan ensesinden :)

    YanıtlaSil
  8. ay ay bu nasıl güzelleşmiş böyle.. maşallah subanallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminn sevgi.çok sağol arkadaşım,öptükk:)

      Sil