8 Şubat 2013 Cuma

IKEA MAMA SANDALYESİ VE IKEA ALT DEĞİŞTİRME ÜNİTESİ

Bu yazıyı yazmak için biraz zaman geçmesini bekledim..
Başlıkta olduğu gibi kullandığım ürünlerin memnuniyetini yada memnuniyetsizliğini ancak zamanla anlarım diye..tecrübe doğuyor çünkü sonra
Önce şöyle başlayayım,biz mildaya 6 aylıkken mama sandalyesi almaya karar verdik.önce hep olduğu gibi internet araştırması sonra en yakın arkadaşlarına ne kullandıkları,sonra küçük bir araştırma gezisi,sonra uygulamalı alışveriş ..
malüm her gittiğin restorantta mama sandalyesi bulunuyor ve bu çoğunlukla ıkea oluyor,biz rahatlığını önce böyle anladık,sonra sevgili blog arkadaşlarımdan gördüm kullananlarda sağolsunlar güzel aydınlatıcı bilgiler vermişler:) yine de tüm bunlara rağmen joker mağazalarını bir dolaşıp mildayı tek tek tüm mama sandalyelerine oturttuk..genelde hepsinde yatar pozisyonunda gibi duruyor içinde gömülüp kalıyordu..bu nedenle ıkea mama sandalyesinde bebek daha dik oturuyor e zaten öyle görmedik mi biz dik otur kızım kambur olursun diye..:) zaten sadece yemek yiyecek onun dışında mildayı orada tutmak çok güç,oyun oynamıyor orda,bu nedenle bun sandalye hem ekonomik hem pratik..ayrıca işin ekonomik kısmı dedim ama işin içinde çocuğunuz varsa bunu hiç mi hiç önemsemiyorsunuz onun için ne uygunsa ona karar veriyorsunuz onun rahatlığını anlayarak tabi:) mesela mildanın cici annesinde bize ait bir mama sandalyesi var ve orda çok sıkılıyor çünkü çok alçak kalıyor her yeri eşit mesafede göremediğinden sıkılıyor..bunun yanında minderide satılıyor bu çok önemli bir ayrıntı değil sizin evde herhangi bir yastığı da bu sandalyeye uyarlayabilirsiniz.ben almasaydım dedim mesela:) alt değiştirme minderlerinin kendisi yada yastığı buna uygun olabilir..çünkü kısa süre kullanıyor:)

Gelelim alt değiştirme ünitesine;
Eğer geniş bir eve,banyoya sahipseniz bence uygun.ben çok kullandım bunu,mildayı ilk zamanlar bunun üzerinde yıkadık,aldığımız küvetini üstüne koyup çok rahat ettik,en azından ilk 4 ay böyleydi..tabi sonra büyüyünce bebeğin hareketi artıyor sende tutmakta zorlanıyorsun biraz:) ama benim banyom çok geniş olduğundan şimdi banyoda farklı bir amaca hizmet ediyor,aksesurları koyuyorum mildaya ait tüm losyonlar,ilaçlar vb.(.en alt katında)belki daha sonra başka işe yarayabilir..ama ben kullandım ve memnun kaldım..
Şimdilerde banyo öncesi üst çıkarırken yine yardımcım.üstteki fotoğraf milda 3.5 aylık iken şimdi sıpmıyor bacaklar dışarıda:)
asıl görsel bu tabiki internetten aldım,ben tamamını fotoğraflamamışım.
ayrıca o minderinden de almadım.evden minder kullandım daha cici oldu:)
 
 

13 yorum:

  1. yerim ben onun sigmayan ayaklarini..bira buyusun senden once kosacak yikanmak icin banyoya..bizimkisi kapiyi acik bulunca kuvete tirmaniyor yikanmak icin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa kocaman kiz oldu artik teyzesi sigmiyorr:)

      Sil
  2. buyuk br dunya para olan mama sandalyesını 2 ay kullanamadık. hala ıkea mama sandalyesı kullanıyoruz gecı artık bızımle masada yıyor ama olsun yıne de hala salonumuzda...:) gule gule kullansın kuzucuk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynenn hep senin gibi mugecim kullanan arkadaslarimda ayni fikirdelerdi,bu yuzden dugru oldu bencede:)

      Sil
  3. bence onu almaya hiç gerek yok, ben hiç öyle bişey kullanmadığım gibi ihtiyaç da hissetmedim. mama sandalyesi güzel ama, çok pratik bişey hem de çok ucuz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canimcim zaten gerekli hallerde kullanim icin,mama sandalyesi bizide hayli memnun etti :))

      Sil
  4. ikea mama sandalyesi almakla bence de çok iyi etmişsin :) güle güle kullanın... biz hata ettik, markalı ve pahalı bir ürün aldık çok pişmanım.. ve sadece 1 sene kullandık son 6 aydır Defne kesinlikle oturmuyor mama sandalyesine... yemek masasının sandalyesine tırmanıp ayakta ya da dizlerinin üzerinde yiyor yemeğini :) bu yüzden kararınız çok hoşuma gitti, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canim benim defneyi cok istiyorum gormek bennn:)

      Sil
  5. mama sandalyeleleri cidden çok pahalı.. kızım ayaklandığında asla onda oturmak istemedi Nalan. çok şükür ki biz bir yakınımızdan ödünç almıştık son anda. Hep dua ettim hatta sonrasında. alsaydık boşyere para vericez diye.. :)
    İkea mama sandalyesi çok guzel.. gecen akşam bir misafirimiz vardı
    arkadaşıma söyliyeyim de o da arayıştaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen çoğu zaten oturmuyor ki,milda gerçekten hiç oturmadı diğerlerinde ıkea daha dik duruyor her yere daha hakim ya o yuzden daha çok sevdi :)bende arkadaşıma vericem sonrasında:) hem çok ekonomik kesinlikle alsın derim.birde fısher price var yağmur ormanları diye br serisi aslında o da çok güzel arkadaşım kullanıyor,her yere götürüyor azıcık oyuncak gibi durmasına aldanmasın çok memnun arkadaşım :)

      Sil
  6. emeğinize sağlık.. çok aydınlatıcı ve hoş bir yazı olmuş keyıfle okudum...

    YanıtlaSil
  7. Bilgilendirme için teşekkürler.
    Kendi görüşüm olarak kesinlikle kalitesiz mama sandalyelerini önermiyorum.Ne kadar kısa süre olursa olsun bebeklerimiz herşeyden değerliler.Ayrıca ike bu mama sandalyesinin pek çoğunu geri toplattı kemerindeki problemden dolayı biliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  8. Maşallah resimlerde ki mama sandalyesi üzerinde ki bebek oysa eğer çok tatlı görünüyor :)

    YanıtlaSil