4 Şubat 2013 Pazartesi

KATI GIDAYA DİREKT GEÇİŞ:)

Artık 8.ayımızı tamamladık.
ve ben mildaya 8.aydan itibaren başladım yemek vermeye,evet yemek diyorum bizim tuzsuz ve baharatsız olan tum yemeklerden ev ekmeğiyle bir miktar yedirdim.ilk kez bu ay özel olarak çorba hazırladım ..ona özel hazırladığım öyle bir muhallebi falan yok,ben tamamen gereksiz kilo alımını yaratacağından vermedim.tatlıyı meyve ile karşıladık,tabi ki tüm bunlardan önce milda daha öncede bahsettiğim gibi sadece tadıyordu herseyden ASLA fazlasını vermedim çünkü hala onu doyuracak sütüm var :)
  keçi sütü yoğurdu yapıyorum,keçi peynirini ilk kez bu ay aldık onu yapmıyorum baltalı keçi peynirini tercih ettim.umarım tadını sever :)
Bu ayın en önemli olayı mildanın avuç içi miktarı balık yemesi oldu..Zaten bu kadar balığın içinde balık sevmemesi babamı derinden yaralardı herhalde,çünkü hala anneme balık sevdirme ve yedirme konusunda epey ısrarlı ve istikrarlı:) ve umarım balık yemekten sonraları vazgeçmez..
Gebeliğim süresince ve öncesinde omega 3 kullandım,bir diğer sebebi kolesterolum olmasıydı ama hala alıyorum omega 3 beni daha dinç yapıyor ve bebeğe de tabi.şimdi mildanın balık yemesi beni çok mutlu ediyor ee bir de balık tutmayı öğrettik mi tamamdır:) bu arada tabağı bağımsız şekilde önüne koymaktan da çekinmiyorum,pirinç tanelerini alamamaya çalışması çok hoşuma gidiyor,hem ben keyif alıyorum hemde o :)
 ve yine bu ay itibariyle düzenli kahvaltılarımız var bizim ..önce emziriyor sonra kahvaltı yapıyoruz.
kahvaltı menümüz şöyle: peynir,pekmez ve ev ekmeği içi yeteri miktarda,yumurta sarısı yarısı ve gün aşırı dövülmüş ceviz pekmezle karıştırıp veriyorum.asla hiçbir besini birbiriyle karıştırmıyorum..bu yüzdendir ki yumurtayı pek sevmedi ..tabi zaman zaman değişiyor çeşitlilik yapıyorum ve sonuçta milda herşeyi severek yiyor ..başından beri hiçbir besini püre yapıp vermedim..herşeyi minik minik kopararak yedirdim bunun için çiğnemeyi biliyor artık.kısaca biz bu katı gıda işinde biranda buluverdik kendimizi..bu durumdan anne memnun ,bebek mutlu ..daha ne isteyeyim
 katı gıda (nedense komik geliyor ya neyse)geçiş durumlarında bölüm bölüm zamanla yazacağım aklıma gelenleri..
  NOT: Bu arada olması gerenleri değil,olduğumuz gibi olanı yazıyorum:)
        sevgiyle kalın..

6 yorum:

  1. Oy maaşallah de benim kızım hiç yemez ,yemekyiyen çocuk bir şans 41 kere maaşallah heppp çok iştahlı olsun minik Milda


    Sevgiler Nalancığım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminn amin merveciğim,maşallah ,inşallah böyle gider:)

      Sil
  2. maşallah nasıl da büyümüş :) balık yemesine ben de çok sevndim.. Defne birara çok güzel yerdi, sonra bir dönem bıraktı ama şimdi tekrar severek yiyor... dikkat ettim küçük balıkları seviyor, sanırım küçük balıklar daha lezzetli de ondan :) yumurta sarısına zamanla alışır eminim, belki ağzına yapışmasını sevmiyor, hani katı yumurtanın sarısı biraz yapışır ya.. acaba, azıcık rafadan haşlasan ve sarısına ekmek batırıp versen yer mi? iyilikler ve güzellikler diliyorum !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında doğru diyosun onu düşünmüştüm ama az pişiyor ya ondan pek vermek istememiştim sanırım bi sakıncası olmaz artık öyle veririm,bu arada defneyi de bir görebilsek:)

      Sil
    2. bizim çocuk doktoru yumurta suyu kaynamaya başladıktan sonra tam bir dakika kaynasın dedi, fazla kaynadığı her an vitamini kaçıyormuş, ben öyle verdim DEfne'ye şükür birşey olmadı... bu arada, hala fotoğraf yükleyemiyorum siteme, blogger'ı çözemedim daha :( akşam kardeşim gelecek, bilgisayar müh. kendisi, ona bir danışacağım :)

      Sil
    3. supersin :)senden sonra oyle verdim bundan sonra rafadan:) eger cozulmezse ben sana yine uzun uzun yazarim :) bu arada mail adresini yollarmisin ?

      Sil