18 Eylül 2013 Çarşamba

HASTA OLUVERDİK ANSIZIN...

Geçen haftaydı, önce burun akıntısıyla başladı,biraz üşütünce genelde akar burnu ve kısa zaman sonra geçer.geçmedi üstüne gece huzursuzluk ağlayarak uyanmalar ve salya akması da eklenince dedim diş geliyor,kontrol ettim evet köpek dişleri geliyor, fakat iki gün sonra sabah ateşle uyandık,gün boyu iştah azaldı ve rahatsızlık veren ağız kokusu:( akşamı ettik fakat ateş aralıklarla devam ettiğinden acile gittik hemen,(çandarlı-Aliağa) ateş düşürme çabaları malüm soğuk oda-calpol ? Evet düştü ama bu kez boğazlarından şüphelenip doktordan kontrol etmesini rica ettim, ve durum enfeksiyon .ne yapacağımı şaşırdım elbet,elim ayağıma dolandı,hiç ihmale gelmemesi gereken durum:) sabahı bile bekleyemezdim bunun için, babamız da hemen izmirden gelip bizi aldi ve çocuk hast. Geldik ,yine bir kontrol ve sonuç sabah akşam antibiyotik iğne,küçücük bedeni neler yaşayacaktı bundan haberi yoktu:( 
Anne baba olmanın mutluluğunu yaşadığımız gün, işte insanı sonraları çok imtihanlar geçireceğimiz o sorumluluk duygusunu da biz çoktan hissetmiştik. Daha doğarken garip bir sorumluluk, sahipleniş,korku ve her neyse o duygular çoktan sarmıştı bizi..
Bütün hafta iğnenin de etkisiyle inip çıkan ateşle boğuştuk resmen,burun tıkalı nefes alamıyor, iştah zaten yok! Üstüne balgam var sürekli salya akıtıyor,dönüşümlü olarak kullandığımız ilaçları saymayayım! Ama mecbursun kullanmaya,bir yandan dişi çıkıyor, boğazlar enfeksiyon,yemiyor!ağrı kesici ateş düşürücü şuruplar, vücut direnci azaldığından en azından çabuk toparlansın diye vitamin takviyesi..
Tüm bunlar olurken o minik bedeninde kocaman dertle boğusurken,çaresiz kalmak herhalde anne için en büyük çıkmaz ! Güçlü olman lazım soğukkanlı, öyle hissetmeli ki güç alsın bebeğin:) zordu ama başardık:) başardık çünkü babasının bizimle birlikte sabahları etmesi,hep yardımcı oluşu bize en büyük destekti.şimdi iyiyiz antibiyotik kullanmaya şurupla devam ediyoruz çünkü bugünkü kontrolde Boğaz'da ki kızarıklık devam ediyor,en azından gece daha rahat uyuyoruz ve artık yiyebiliyor:)
Elbet daha çok tanışacağız bu virüslerle ama tek duam bu herkes için kimseye Allah tedavisi mümkün olmayan rahatsızlıklar yaşatmasın!


7 yorum:

  1. Ah benim küçüğüm, gelmiş geçmiş olsun. Defne de geçen sene Ekim ayında hem köpek/azı dişlerini çıkarmış hem de antibiyotik kullanacak derecede hasta olmuştu. Yazın, bana o günleri hatırlattı. Mevsim geçişlerine dikkat etmek gerekiyor, ama ne kadar etsek de bağışıklıkları düşük bu meleklerin, onlar da bizim gibi hasta ola ola alışacakları mikroba. İnsanın gönlü hiç elvermiyor, kıyamıyor yavrucağızlara ama acı gerçek. Allah çaresiz hastalık vermesin, olanlara da sonsuz şifa versin. Keyifli ve sağlıklı günler dilerim Nalan'cığım. -keşke daha sık yazabilsen-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz sana, senin yorumun, yazıların bana gerçekten çok iyi geliyor.şimdi iyiyiz ama sanırım 6. Hastalığa yakalandık, kıpkırmızı oldu kuzum. Yarın tekrar gidicez

      Sil
    2. Umarım herşey yolunda gider, biraz sıkıntılı geçirdik, bundan sonra daha sık olacağım özledim gerçekten,tekrar içten ve samimi dileğin için çok sağol :)

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun Mildacığa ve bir daha yaşamasın inşallah, sağlıklı huzurlu günleriniz olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminın inşallah çok sağol 😀öpüyoruz

      Sil