23 Şubat 2012 Perşembe

BEBEK PARTİLERİ ÜZERİNE..

 Ben böyle haftaları sayarken,bir yandan da bebeğimin hayata geldiği anı düşünüp başıma gelebilecek her türlü güzel şey için hazırlıklı ve planlı olmanın bana fayda sağlayacağını düşündüm ve tabikide şu anda bunu okuyan tüm ihtiyaç sahibi anne ve anne adayları için:) hepimize fikir olması açısından bazı görseller buldum,paylaşayım dedim..Amerikalıların baby shower'ı varsa bizimde diş buğdayımız var..bunun yanında mevlüt zaten geleneğimiz..Diş buğdayı günümüzde pek yaygın olmasada sanırım artık şu baby shower  dan beri yapılır oldu..hatta baby shower'ı bile içimize soktuk!
 E güzel tabi bebeğinin her anının tadını çıkarıp,sevdiklerinle paylaşmak,cicili bicili hazırlıklar yapmak keyifli bir süreç..Mesela araştırdım Türkiyede hastahane odası süslemeleri  amerikaya göre daha fazla,biz onlardan daha fazla önemsiyoruz bu durumu..kapı süsü,beşiğinin süsü,odanın süslemesi vs..herşey bizim tekelimizde..
 Aslında tamamen ticari bir hal alan bu durumun farkında bile olsak bir anda içinde buluyoruz kendimizi :)
bebeğin büyüsüne,o rengarenk süslemelere kaptırıyoruz..çünkü yoldaki bebek için bişeyler yapma, hazırlık içinde olma dürtüsü  geliyor ..açıkçası bu durum hoşumuza da gitmiyor değil..Mevlütler'de öyle artık günümüzde; tam bir parti havasında geçiyor,işte bunun için bu görseller;örnek süslemeler,kek-cup lar,kurabiyeler ve bunların akıl almaz çeşitliliği içine çekiveriyor bizi..

<><><><>
<>
<><><><>
evde kek kalıplarıyla yapılabilecek çikolata kaplı kurabiyeler

tamamen renk uyumuyla yapılmış,masa süslemeleri örnekleri


Aslında tüm bunlara rağmen yaratıcılık tamamen size kalmış bişey,evde yapacağınız en basit kurabiye bile işte böyle paketlemelerle muhteşem görünüme sahip olabilir,işin sırrı paketleme yani görsellik..çoğumuzda buna bakıyoruz ya zaten albenisi olmalı..balonlar ve tüllerle karmaşıklık yaratmadan bir parti köşesi gayet tabi hazırlanabilir..
kolay gelsin şimdiden sıra bana geldiğinde paylaşırım sizlerle:)




6 yorum:

  1. Dogrusunu söylemek gerekirse bu baby shower olayini kesinlike gereksiz görüyorum. daha bebek dogmadan partisini yapiyorlar ben olsam Allahtan korkarim en hayirlisini sonunu beklerim.

    YanıtlaSil
  2. aynı şekilde düşünmekteyim,bebek hoş geldikten sonra yapabilecek çok şeyimiz var,mutlu sonu beklemekte fayda var:)

    YanıtlaSil
  3. MERHABALAR:)
    NE HOŞ BİR SAYFA BU BÖYLE.
    İSMİNE BAYILDIMM SAYFANIZIN.
    SAĞLIKLA KAVUŞUN BEBİŞİNİZE:).
    EMEĞİNİZE SAĞĞLIK..
    BLOG ANNELERİNDE GÖRDÜM LİNKİNİZİ VE HEMEN IŞINLANDIM BURAYA,:)
    TAKİPÇİNİZİM.
    BENDE SİZİ BEKLERİM SAYFAMA,ARZU EDERSENİZ ELBETTE..
    KUCAK DOLUSU SEVGİLERİMLE..
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür edrim,amin inşallah bekliyoruz bakalım,bende ziyaret edicem sizi..sevgilerle kocaman :))

      Sil
  4. insan yaşarken bunu tekrar yaşar mı bilemiyor... bence içinizde hiç birşey kalmadan yaşayın hamileliğinizi.. yaşam kutlamaya değer.. baby shower değil de "hoş geldin bebek partisi" olarak düşünün ve çeyiz serme gibibebişin cicilerini arkadaşlarınıza gösterme birlikte yeme içme düzenler gibi güzel bir gün geçirin.. en azından ben oyle yapmıştım.. sevgiler

    blogger anneler birbirini izliyor, ben seni izlemeye aldım, bende seni bloguma beklerim--> tamzamanlianne.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunlar gerçekten çok güzel tavsiyeler,evet yine bir araya geldiğimizz bir gün,nedn olmasın,kendine zaman ayırmak..çok teşekkürler bende ziyarete gelicem birazdan..kocaman sevgiler..

      Sil