11 Eylül 2012 Salı

4.AYDAYIZ :)

Bugün itibariyle dört ayı geride bıraktık 121 günlük benim tatlı kızım..Artık evde öylesine hissettiriyor ki varlığını çığlık çığlığa gidiyoruz,bizim kızın desibel biraz fazla sanırım:)) O çığlıkları inanılmaz güzel geliyor bana o çığlık attıkça bende aynı şekilde cevap veriyorum arada yandan bir gülüş yaparken beraber gülüyoruz..memnuniyetini de anlatıyor,memnuniyetsizliğini de..dolayısıyla çığlıklarıda iki türlü oluyor..ama artık anlamak zor olmuyor tabi..hatta onu anladıkça daha keyifli hale geliyor büyütmek..
Mesela canı ne istiyorsa onu yaptırabiliyor,kucakta uyumak istiyorsa kucak,yatağında uykuya dalmak istiyorsa bunu açıkça belirtiyor zaten..bunu sadece gündüzleri yapıyor neyseki:) geceleri kendi başına uyumaktan hoşlanıyor ama birde dönerken kendini uyandırmasa;çok daha rahat dalacak uykuya,çok nadirdir kucağımda uyuttuğum bazen babasıyla elimizi tutarak uyuyor..hepsinde de tattığımız haz ayrı tabiki de..çok ilginç o uyurken biz hala babasıyla bu bizim mi şimdi diye birbirimize bakıyoruz:)
Fakat gece uykularından 3 saatte bir beslenmek için uyanıyor,önceleri daha 2 aylığa kadar 5 saat aralıksız uyuyordu..şimdi büyüdükçe daha çabuk acıkıyor olsa gerek ki kalkıyoruz..ben hala anne sütü veriyorum kızıma henüz başlamadık ek gıdaya ama sanırım oda doyuyor ki huysuzlanıp gece ağlamaları yok..sadece sık emziriyorum o kadar.
Gündüzleri yastık üzerinde yüzüstü yatarken ayak çırpmaktan çok hoşlanıyor,oyuncağını ağzına götürürken aldığı hazdan olsa gerek kendi kendine konuşuyor gibi mırıldanmalar,sanki emekler gibi kocaman boş bir alan yarattım ona evde orda sürüne sürüne poposunu kaldırarak epey yol katediyor..arada yuvarlanıyor sonra sinirlenip emziğini veriyorum derken biz akşamı yapıyoruz zaten:)
Bu arada dil dışarda garip sesler çıkarıp oyunlar oynuyorum bu çok hoşuna gidiyor,boynundan gıdıklanıyor olsa gerek öpmeye çalışırken çıkardığım sese eğer keyifliyse kahkahalar atarak karşılık veriyor..birde burnuna bibiiip:) Bugün itibariyle yatağının kenarına ayna koydum korunaklı bişey tabi,arada ona bakıp sakince kendini izliyor,bende onu tabi..inanın bu çok keyif verici..onu bol bol fotoğraflayıp kameraya alıyorum,bundan kendimi alamıyorum:)) bu arada bol bol kameraya çekmek gerek fotoğraftan daha çok keyif veriyor özellikle bu minik halleri:)
Ben bu dört ay içinde yeniden doğdum,başka bi hayatın içindeyim sanki..hatta burayı bile ihmal ettim zaman zaman ama geçmiş yaşantıları geriden de olsa buraya mutlaka not edicem..bunu seviyorum çünkü..
                               sevgiyle kalın...
                                 

14 yorum:

  1. ya ne kadar güzel saçları uzamış toka bile takmış ,9aylık oldular bizimkilerde iki tel saç var halen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet daha doğduğu gün böyleydi ama hala uzunlar:)o iki telde sevimli onlarda:))

      Sil
  2. Sen ne tatlı bır bebiş olmuşsun öyleee maşallah.Saçındaki tokaya bayıldım, bayıldım valla.Benım tostos Doruk'la aradan çok az bir zaman var ve ıkınizinde benzer yaptığı şeyler var.Bu bebişlere bakmak ne ıyı geliyor ınsana terapi gibi valla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aralarında az zaman var,hep burdan şahit olucaz büyümelerine gün be gün inşallah,gerçekten terapi gibi geliyor insana,uyurken özlüyorum:)

      Sil
  3. oysss ne kadar tatlı bişiy olmuş bu böyle.. maşallah subanallah.. allah nice aylarını, yıllarını göstersin inşallah.. sağlıkla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çok sağol sevgi..amin inşallah hepimizinkini görelim hepberaber..

      Sil
  4. masallah kücük prensese o saclarini yerim onun :) benim kizimda 5 aylik oldu :)ve aynen ciglikcigliga,benim her ne kadar hosuma gitsede 5 yasinda oglum icin bazen dayanilmaz olabiliyor sürekli anne kizina söyle sussun diyor :D sustugu zamanlarda benim güzel kardesim nasilsin oluyor.Gece uykulari bizdede degisti malesef 2 ve 3 aylikken gazli zamanlari haric (ki bizde hic bitmedi bu zamanlar hala devam ediyor) uzun zaman gece uyuyabiliyordu simdi ise 2 3 defa kalkiyo hatta bazen butun gece nöbet tutuyoruz:D artik kendimizi bu duruma alistirdik sanirim 1 yasina kadar böyle duzensizlikler devam edicek gibi ondan sonrada dis baslar derken o baslar bu baslar bi bakmisiz kocaman olmuslar:D Allah evlatlarimiza uzun uzun hayirli ve güzel ömürler versin insallah sizede hayirli günler canim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iki çocuk ne güzel maşallah,allah uzun ömür bol şans versin onlara..allahtan hiç gazı olmadı mildanın sanırım olmaz artık..ama alıştım dediğin gibi 3 saatte bir kalkmaya zaten o kalkmazsa benim kalkmam gerek sütümü sağmam için.sonra dişi derken büyüyorlar işte..nasıl olsa düzene girer bi şekilde..sevgilerr..güzel günlerimiz olsun inşallah

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. :)) ye ye sen ye teyzesi,bende bal yanağı.ımmhhh

      Sil
  6. oyy ben yeriim onu yaa allahım nazardan korusun canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol ismihancım artık seni bekliyoruz inşallah öptüm:))

      Sil
  7. Kızının çok şeker...Güle güle büyütün,hep iyi günlerini görün diyorum.

    YanıtlaSil