15 Ekim 2012 Pazartesi

5.AYDAYIZ :)

Dolu dolu geride biraktik bes ayimizi..cok sukur ki hersey yolunda;sabahlari milda kusumla gune uyanmak cok guzel..her yeni gun yeni baslangiclarmis,her yeni gun yeni mutluluklarmis..bunu bilmiyordum'bilseydim daha onceleri kavusurdum sana benim tatli kizim.
Bu ay itibariyle 7.400 gr, 69 cm olmussun.
*Artik cigliklar daha aza indi,sadece sabahlari;oyun oynarken keyiften bagiriyoruz.
*Geceleri hala 2-3 saat arayla uyanip besleniyor,sonrasinda uykuya devam..
*Emeklemeye ramak kaldi;kollarini ve bacaklarini kullaniyor ama ikisi ayni anda degil,odadan ayrildigimda biraktigim yerden cok uzaklasmis salondan cikarken buluyorum,surunerek gittiginden zaman zaman yuzustu kapanmalari yokmu,her yer yastik setleriyle dolu,hatta neredeyse oturur pozisyonunu aliyor ve uzun bir sure dik olmasada oturup ayaklarini agzina goturebiliyor,hatta iyice siklasti,eller ve ayaklar yumuk seklinde agizda:) cok ilginc bi sekilde izliyorum etrafta bir dolu oyuncak varken onlarin pesinden gitmesini beklerken;bir bakiyorum ki; kumandaya,telefona,cantaya,kabloya;bilgisayara vb oyuncakla ilgisi olmayan nesnelere yoneliyor..
*Hala anne sutune devam,kati besinlere gecmedik,sadece bazi meyvelerin suyunu emiyor ve bu cok hosuna gidiyor,mesela ilk yedigi meyve seftali olmustu,sonra karpuz simdide mandalina..kucucuk diliyle emme cabasi suratinin yeni tat algisi,gorulmeye deger..milda her gunun ayri tat :)
*Artik oyle bilincli kahkahalarin var ki,seni her gidikladigimda cok tatli guluyosun :)
*Saclarin dogdugunda daha fazla ve koyuydu;simdilerde rengi daha da acildi ve her yere dokuluyor saclarin..ama yinede kucuk bir palmiye yapacak kadar saclarin var:)
*Mesela en belirgin ozelligin cok uykun varsa ve ac isen uykuyu tercih ediyor,emmiyorsun..hemen uyku;sanirim rahatin daha onemli olacak..ilk 3 aya kadar kendi kendine uyurken sonralari surekli dondugun icin bir turlu uykuya dalamiyosun ve kucagimda uyuyup kaliyosun,bazen emerken :) bundan cok haz aliyorum.uyku oncesi ve sonrasi halini cok seviyorum.sakin oluyosun,hele o yanaklarini dusurmen yokmu?
*Henuz dis belirtisi yok,gecen aksam gece yarisi cok agladi,ne yaptimsa olmadi,emmek istemedi,uyumadi falan..selamiyle elimiz ayagimiza dolandi,dogdugundan beri ilk kez karsilastik bu durumla ne yapacagimizi sasirdik.bir suru tahmin bizde acaba burnu tikali ondan mi? yoksa dismi geliyor derken ertesi sabah baktim ki pisik olmus kizim.sonraki gun doktor kontrolunde de doktorumuz pisikten olabilecegini soyledi ve bir sonraki gun de bunu dogruladi zaten.neyse pisik bir gunde gecti allahtan..
 Genel olarak uslu ve uyumlu bir kizim var benim.o salonda oynarken,uyudugu anlarda bircok isimi yapabiliyorum,tabi simdilik ama yurumeye basladiginda sanirim bu mumkun olmayabilir.gorucez artik..
Seni cok seviyorum canim kizim ve ben hergun allaha binlerce kez sukur ediyorum seni bize verdigi icin...
  dip not: bu yazi yi cok zor sartlar altinda yazdigimdan bazi cumle dusukluklerini,manasiz gecisleri hos gorun :) candarlidayim mildayla: oyle cok uyaran var ki etrafta: mesela nurdan ev bakiyor durmadan -abla bak bu nasil sence? sorulari,annem bilgisayara oyun yuklememi ister,babam zaten tamamen dikkat daginikligi,bir suru komiklikler yapiyor,bir yandan selami arar;derken milda acikir :)) kisaca toplam 3 saatte tamamlanmistir bu post!
                                                               sevgiyle kalin..


12 yorum:

  1. maşallah güzel Milda'ya...
    zaman ne çabuk geçiyor,5 aylık oldu bile.her satırı duygulanarak okudum,o ayda Özgün nasıldı,neler yapardı onları hatırladım
    Milda'nın gıdıklanınca nasıl sevimli kıkırdadığını tahmin edebiliyorum,mutlaka videoya alın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh nasılda büyüyor,zaten durmadan videoya alıyorum..özgünn çok tatlı çokk:)

      Sil
  2. maaşallah kocaman oldu bile, ve yine maaşallah annesini üzmeyen bir bebek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kocaman oldu teyzesi,gözümüzün önünde büyüdü bile:)

      Sil
  3. maşallahi maşallah.. ya oyuncak bebek gibi bişiy oldu bu.. boncuk gözlüm..muckk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh sorma zaten benim oyucak bebeğim evde:) bi görsen neler yapıyorum ona

      Sil
  4. Canim nihayet sen de yeni post girdin :) senin kiz benim kalp atislarimi hizlandiriyor her bakisimda daha ok dua ediyorum kiz olsun diye , bu defa babasina benzesin de o da rahatlasin ben de :) senin kizin gozleri kime benziyor bizim iki tarafta yesil gozluyken benim oglumun koyu kahve oldu ne hikmetse :) ayrica o yanalardan hafif siddetli isirik al benim icin lutfen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında geç kaldım yazıya ben kış olunca iyi yazıyorum,yazın ilgi alanı daha geniş oluyor çünkü:)) benim iki taraftada mavi göz var ama sanırım babası,bakalım artık umarım değişmez:) yaa seninde şimdi bi kızın olsun dua ettim ben öğrendiğim gün:) inşallah..dediğinide yaptım ısırık yaptım,bu onun çok hoşuna gidiyor:)

      Sil
  5. size sunulmuş bir ödül var sayfamda.bilginize:) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi bakıyorum..çok teşekkür ederim:)

      Sil
  6. Maşallah çok tatlı bir evladınız var.Allah bağışlasın.Bloğunuzu izlemeye aldım.Bana da beklerim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok sağol amin:) bende geleceğim:)

      Sil